Leirit

Palokuntaharrastuksessa monella nuorella mieleenpainuvimpiin kokemuksiin kuuluvat leirit.

Ajankohtaista

Liitinviesti kesäleirillä 3.7.2024 klo 14

Liitinviesti kilpaillaan palokuntanuorten kesäleirin 2024 yhteydessä vierailupäivänä ke 3.7.2024 klo 14:00 alkaen Padasjoen Tarusjärvellä. Ilmoittautuminen tapahtuu Haka rekisteriin…

Palokuntanuorten kesäleiri, Metsäpalo 2024

Ilmoittautuminen Hakaan 15.4.2024 klo 21 mennessä! Hämeen Pelastusliiton palokuntanuorten kesäleiri kokoaa jälleen yhteen palokuntanuoret Kanta-Hämeestä, Päijät-Hämeestä ja Pirkanmaalta…

Leiritoiminta

Leirejä palokuntanuorille järjestetään alueellisesti ympäri vuoden sekä joka neljäs vuosi valtakunnallinen kesäleiri. Leireillä on mukana niin palokuntanuoria kuin aikuisiakin.

Liiton kesäleiri on perinteinen viikon mittainen koulutusleiri. Koulutuksen vastapainoksi leirillä vietetään aikaa toisten kanssa, nähdään vanhoja tuttuja, saadaan uusia ystäviä sekä koetaan monenmoisia uusia elämyksiä.

Liiton talvileiri sekä alueiden leirit ovat viikonlopun mittaisia.

Liiton nuorisotyötoimikunta valitsee leiripäälliköt kesä- ja talvileirille. Yhdessä leiritoimikuntien kanssa leiripäälliköt suunnittelevat leirin järjestelyt, toiminnan ja kurssit.

Liiton kesäleiripäällikön yhteystiedot:

Kesäleirin kurssit

AKU 1 on tarkoitettu 7–8 -vuotiaille palokuntanuorille. Kurssi sisältää esimerkiksi leirielämään tutustumista, hätäilmoituksen tekoa sekä liikenneturvallisuutta.

Alkeiskurssi 2 on suunnattu 9–10 -vuotiaille. Kurssilla koulutetaan esimerkiksi alkusammutusta, solmuja ja ensiavun alkeita.

  • TAKU 1 on tarkoitettu 11-vuotiaille. Kurssilla opetellaan järjestäytymistä, alkusammutusta, ensiapua ja vesiturvallisuutta.

  • TAKU 2 on tarkoitettu 12-vuotiaille. Kurssi sisältää muun muassa palamisen edellytykset,käsisammuttimen käyttöä ja ensiapua.

  • TAKU 3 on tarkoitettu 13-vuotiaille nuorille. Kurssi sisältää erityisesti ensiapua mutta lisäksi erilaisia selvityksiä.

  • TAKU 4 on tarkoitettu 14-vuotiaille nuorille. Kurssilla opetellaan viestiliikennettä, sammutushyökkäystä ja laskeutumista.

Tiiviskurssi on tarkoitettu 13 vuotta täyttäneille ja vanhemmille nuorille, jotka ovat aloittaneet palokuntaharrastuksen myöhemmin. Kurssilla on tarkoitus käydä tiivistetysti läpi tasokurssit 1–3 (4). Kurssilla opetellaan esimerkiksi ensiapua, alkusammutusta,
suihkuputken ja letkun käsittelyä.

Ryhmänohjaajakurssilla opetellaan johtamistaitoja, esiintymistä, kouluttamista ja ohjaamistaitoja. Kurssi on tarkoitettu 15–17 -vuotiaille.

Konemieskurssilla käydään läpi erilaisia pumppuja, moottori-tekniikkaa, opetellaan raivaustyökalujen, sekä hydraulilevittimien ja -leikkureitten käyttöä. Kurssi on tarkoitettu 15–17 -vuotiaille nuorille.

Vesipelastuskurssilla opetellaan erilaisia tekniikoita veden varaan joutuneen pelastamiseen. Pintapelastusharjoitukset ovat isossa osassa kurssilla. Pintapelastuspukujen pukeminen ja huoltaminen on myös hallittava. Kurssi on tarkoitettu 15-17 -vuotiaille nuorille.

Toimihenkilökurssilla pääsee tutustumaan leirin kaikille eri toimialoille ja sitä kautta voi löytää kaikkein kiinnostavimmat toimialat leirillä. Kurssi sisältää vain pienen määrän
teoriaa, sillä kurssin tarkoituksena on hankkia kokemuksia työn merkeissä. Kurssi on tarkoitettu 17-vuotta täyttäneille nuorille.

Kurssilla käydään läpi ihmisen oppimisesta ja kehitetään valmiuksia suunnitella ja toteuttaa turvallinen käytännön koulutus. Kurssi on tarkoitettu 16-vuotta täyttäneille nuorille.

Hämeen pelastusliitto ry Facebook logo

Katso ajankohtaiset kuulumiset myös leireistä Hämeen Pelastusliiton nuorten facebook–ryhmästä

Yhteistyössä