Palokuntalainen

Liiton alueella toimii yli 100 sopimuspalokuntaa sekä lukuisia muita pelastusalan järjestöjä. Pelastusalan järjestötoiminta tarjoaa mielekästä ja merkityksellistä tekemistä. Liiton toimistosta ohjaamme mielellämme kaikkia turvallisuusasioista ja pelastusalasta kiinnostuneita toiminnan pariin.

Palokuntanuoret

Palokuntanuorissa harjoitellaan mielekkäitä turvallisuustaitoja, opitaan uusia asioita ja koetaan onnistumisen riemua yhdessä toisten kanssa. Alueella toimivissa vpk:ssa on yli 70 nuoriso-osastoa. Palokuntanuorissa on palokuntalaisten tulevaisuus.

Palokuntanaiset

Palokuntanaistyö on monipuolista, turvallisuutta edistävää vapaaehtoistoimintaa. Lämminhenkisessä seurassa tehdään tärkeää työtä oman palokunnan toiminnan tueksi sekä opitaan ja jaetaan osaamista turvallisemmasta arjesta kaikille.

Palokuntaveteraanit

Veteraanitoiminta vaalii palokuntahenkeä ja perinteitä sekä mahdollistaa palokuntaharrastuksessa saatujen ystävien tapaamista. Veteraanitoimintaan voivat osallistua yli 50-vuotiaat henkilöt, jotka ovat mukana Hämeen Pelastusliiton jäsenyhdistysten toiminnassa tai ovat osallistuneet liiton toimintaan.

Hälytysosastot

Pelastustoimen hälytystehtäviin mukaan pääsemiseksi on palokuntalaisen suoritettava koulutusohjelman mukaisia kursseja ja harjoituksia. Hämeen Pelastusliitto toimii näiden koulutusten järjestäjinä pelastuslaitosten kanssa tehtyjen sopimusten mukaisesti.

Leirit

Palokuntalaisten kesäleiri on vuoden kohokohtia, jossa nuoret pääsevät suorittamaan omia palokuntakursseja. Leirin toteuttamiseen tarvitaan lukuisten aikuisten vapaaehtoisten osallistuminen. Kesäleirin lisäksi järjestetään vuosittain talvileiri sekä alueleirejä.

Yhteistyössä