Palokuntanaiset

Hämeen Pelastusliiton naistyö on monipuolista, turvallisuutta edistävää vapaaehtoistoimintaa. Lämminhenkisessä seurassa opitaan uusia taitoja ja koetaan onnistumisen riemua, jossa usein perinteet ja nykyaika yhdistyvät. 

Ajankohtaista

Palokuntanaistyön vuosikokous 22.10.

Sysmän Teatteritalo, Väihkyläntie 1, SYSMÄ

Tervetuloa palokuntanaistyön vuosikokoukseen.

Tänä vuonna juhlitaan palokuntanaistyötä 70 v. Vuosikokouksessa on 70v. juhlintaan…

Mimmin Malja 7.10.2023 Hämeenlinnassa

Hämeen Pelastusliitto ja Länsi-Suomen Pelastusalanliitto järjestävät yhteistyössä Mimmin Malja kilpailun. Ilmoittaudu 29.9.2023 mennessä.

Osoite: Hämeen linna, Kustaa III:n katu…

Digiloikka

ti 3.10 klo 18-20 Etänä /Ideaparkilla – Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä

su 19.11. klo 14-16 …

Toiminta

Palokuntanaiset osallistuvat kesä- ja talvileireille mm. muonittaen, hoitaen kanttiinia ja lapsiparkkia. Lisäksi he osallistuvat yhteistyössä liiton kanssa messuille turvallisuusviestintään liittyen. Palokuntanaistyö tekee mm. turvakassikoulutusta.

Naistyön tapahtumissa voit osallistua myös Mimmin Malja kilpailuun, mikä toteutetaan yhteistyössä toisen Länsi-Suomen Pelastusalan liiton kanssa 2023. Lisäksi Spek järjestää SM-Iines taito- ja tietokilpailun joka toinen vuosi. Seuraava kilpailu järjestetään 2024.

Palokuntanaistyölle ja palokuntien tukiosastoille järjestetään koulutusta vuosittain ja koulutukset löydät koulutussuunnitelmasta.

Toimihenkilöt

Naistyössä edustajat valitaan kahden vuoden toimikausille:

Puheenjohtaja valmistelee toimikunnan kokouksissa käsiteltävät asiat ja johtaa puhetta toimikunnan kokouksissa, valvoo kokousten toimeenpanoa, edustaa toimikuntaa valtakunnan ja alueen toiminnoissa. Puheenjohtaja ohjaa ja valvoo toimikunnan muiden toimihenkilöiden toimintaa, hoitaa liiton ja toimikunnan hänelle antamat tehtävät. Toimikunta sopii erikseen muiden toimihenkilöiden tehtävistä.

Toimii toimikunnan kokouksissa sihteerinä.

Naistyössä

Koulutusohjaaja osallistuu koulutuksien suunnitteluun yhdessä naistyötoimikunnan kanssa ja on yhteydessä kurssinjohtajiin ja on yhteydessä puheenjohtajaan, kun koulutuksien paikat ja päivät varmistuvat.

Yhteyshenkilönä toimii:

Puheenjohtaja Mari Leskinen
Sähköpostiosoite leskmari@gmail.com
Puhelinnumero 040-5312267

Päätöksenteko ja ohjeet

Naistyön toimintaa ohjaa toimintasuunnitelma 2023

Liiton naistyöllä on vuoden vuosikokous, jossa käsitellään naistyön toimintaohjeen määräämät asiat.

Vuosikokous 2021 pöytäkirja pdf
Vuosikokous 2022 pöytäkirja pdf

Vuosikokouksessa päätetään henkilövalinnat naistyötoimikuntaan. Toimikunnan jäsenet edustavat toiminta-alueita ja liiton hallitus vahvistaa toimikuntien kokoonpanot pdf. Naistyötoimikunnan tehtävänä on toimia asiantuntijaelimenä, joka yhdessä liiton hallituksen kanssa edistää ja kehittää palokuntanuorisotyötä liiton alueella.

Naistyötoimikunnan kokousten päätöksiä 2023

  • 1. kokous – 19.2.
  • 2. kokous – 21.5.


Muut ohjeet

Epäasiallisen käytöksen tai häirinnän käsittelyyn on liitossa päätetty ohjeet, jotka löytyvät toiminta ja organisaatio-sivulta.

Ohje epäasiallinen käytös pdf
Ohje alaikäisen koskemattomuuden turvaamiseksi pdf

Järjestötyön koulutuksista järjestäjille maksettavista korvauksista on päätös pdf

Tulossa: Palokuntanaisten-ryhmä

Yhteistyössä