Palokuntanaiset

Hämeen Pelastusliiton naistyö on monipuolista, turvallisuutta edistävää vapaaehtoistoimintaa. Lämminhenkisessä seurassa opitaan uusia taitoja ja koetaan onnistumisen riemua, jossa usein perinteet ja nykyaika yhdistyvät. 

Ajankohtaista

Pukeutuminen webinaari 6.3.

Palokuntanaistyötoimikunta järjestää kaikille palokuntalaisille avoimen webinaarin. Ilmoittautuminen 3.3. mennessä Lyytiin tästä

Webinaarissa 6.3.2024 klo 18–19.30 käsiteltävät aiheet…

Koulutustaitojen kehittäminen-kurssi kevät 2024

Hämeen Pelastusliitto järjestää Koulutustaitojen kehittäminen-kurssi Liiton jäsenyhdistyksille 16.3-14.4.2024 ajalla.

Kuvaus kurssista:

Kurssilla käydään läpi ihmisen oppimista ja siihen vaikuttavia asioita…

Toiminta

Palokuntanaiset osallistuvat kesä- ja talvileireille mm. muonittaen, hoitaen kanttiinia ja lapsiparkkia. Lisäksi he osallistuvat yhteistyössä liiton kanssa messuille turvallisuusviestintään liittyen. Palokuntanaistyö tekee mm. turvakassikoulutusta.

Naistyön tapahtumissa voit osallistua myös Mimmin Malja kilpailuun, mikä toteutetaan yhteistyössä toisen Länsi-Suomen Pelastusalan liiton kanssa vuorovuosina. Länsi-Suomen Pelastusalan liitto on järjestämisvuorossa 2024. Lisäksi Spek järjestää SM-Iines taito- ja tietokilpailun joka toinen vuosi. Seuraava kilpailu järjestetään 2024.

Palokuntanaistyölle ja palokuntien tukiosastoille järjestetään koulutusta vuosittain ja koulutukset löydät koulutussuunnitelmasta.

Palokuntanaistyön teemana vuonna 2024 on hyvinvoiva palokuntanainen.

Toimihenkilöt

Naistyössä edustajat valitaan kahden vuoden toimikausille:

Puheenjohtaja valmistelee toimikunnan kokouksissa käsiteltävät asiat ja johtaa puhetta toimikunnan kokouksissa, valvoo kokousten toimeenpanoa, edustaa toimikuntaa valtakunnan ja alueen toiminnoissa. Puheenjohtaja ohjaa ja valvoo toimikunnan muiden toimihenkilöiden toimintaa, hoitaa liiton ja toimikunnan hänelle antamat tehtävät. Toimikunta sopii erikseen muiden toimihenkilöiden tehtävistä.

Toimii toimikunnan kokouksissa sihteerinä.

Naistyössä

Koulutusohjaaja osallistuu koulutuksien suunnitteluun yhdessä naistyötoimikunnan kanssa ja on yhteydessä kurssinjohtajiin ja on yhteydessä puheenjohtajaan, kun koulutuksien paikat ja päivät varmistuvat.

Yhteyshenkilönä toimii:

Puheenjohtaja Mia Järvi
Sähköpostiosoite miasuvi.jarvi@gmail.com
Puhelinnumero 044-309 9011

Päätöksenteko ja ohjeet

Naistyön toimintaa ohjaa toimintasuunnitelma 2023

Liiton naistyöllä on vuoden vuosikokous, jossa käsitellään naistyön toimintaohjeen määräämät asiat.


Vuosikokous 2021 pöytäkirja pdf
Vuosikokous 2022 pöytäkirja pdf

Vuosikokous 2023 pöytäkirja pdf



Vuosikokouksessa päätetään henkilövalinnat naistyötoimikuntaan. Toimikunnan jäsenet edustavat toiminta-alueita ja liiton hallitus vahvistaa toimikuntien kokoonpanot pdf. Naistyötoimikunnan tehtävänä on toimia asiantuntijaelimenä, joka yhdessä liiton hallituksen kanssa edistää ja kehittää palokuntanuorisotyötä liiton alueella.


Naistyötoimikunnan kokousten päätöksiä 2024

  • 1, kokous -14.1.



Naistyötoimikunnan kokousten päätöksiä 2023

  • 1. kokous – 19.2.
  • 2. kokous – 21.5.
  • 3. kokous -10.9.
  • 4. sähköpostikokous – 22.9.- 1.10.
  • 5. kokous – 29.10.
  • vuosikokous 22.10.


Muut ohjeet

Epäasiallisen käytöksen tai häirinnän käsittelyyn on liitossa päätetty ohjeet, jotka löytyvät toiminta ja organisaatio-sivulta.

Ohje epäasiallinen käytös pdf
Ohje alaikäisen koskemattomuuden turvaamiseksi pdf

Järjestötyön koulutuksista järjestäjille maksettavista korvauksista on päätös pdf ja matkalasku löytyy tästä (huomioi, että km korvaus eri kuin matkalaskulla, ks. päätös)

Tulossa: Palokuntanaisten-ryhmä

Yhteistyössä